OVER MARIKEN

Slide 1

Over Mariken

Mijn naam is Mariken Stoutmeijer (1975). Toen ik op mijn 18e voor de keuze stond wat ik zou gaan studeren, kon ik niet kiezen tussen psychologie en de toneelschool. Het werd uiteindelijk… Europese bestuurskunde. Tja, ik bezweek onder de sociale druk dat ik een studie moest kiezen met baangarantie. Ik ging werken bij de Rijksoverheid en heb daar in ruim 12 jaar verschillende functies gehad (o.a. financieel adviseur en projectmanager). Ik weet hoe uitdagend het kan zijn om in een grote organisatie te werken.

Privé rende ik van het ene sociale event naar het andere. Ook was ik een kei in het pleasen van anderen en zocht ik erkenning vaak buiten mijzelf. Dat haalde ik uit goede beoordelingen op mijn werk en dat veel mensen mij aardig vonden.

Langzamerhand merkte ik dat ik geen voldoening meer uit mijn werk haalde. Ik werd cynisch en kreeg daarnaast last van mijn rug. Uiteindelijk kwam ik thuis te zitten met wat begon als een hernia. Maar toen ik eenmaal gedwongen rust moest nemen, kwam de klap. Ik kreeg o.a. paniekaanvallen, tics, viel 11 kilo af en was volledig uitgeput. Mijn lichaam gaf zich over aan alles waar ik lichamelijk en geestelijk veel te lang mee had door gelopen. Ik had een stevige burn-out, moest aan de medicatie en werd uiteindelijk afgekeurd.

En nu...

Mijn crash was 'a blessing in disguise' om te worden wie ik ben. Ik heb leren luisteren naar mijn lijf. Heel belangrijk! En door coaching en heel veel zelfonderzoek heb ik de nodige geestelijke ballast van me af geschud. Ik hoef niet beter, mooier en sneller. Het is goed zoals het is. Ik leef nu bewuster en maak keuzes die bij mij passen. Maar voordat je denkt dat ik alle dagen zen ben; ook ik heb af en toe mijn off-days en piekermomenten. Dat hoort bij mens-zijn. 😉

Daarnaast ben ik gaan doen wat ik vroeger al wilde, namelijk; coachen en acteren! Ik heb o.a. de beroepsopleiding tot coach van de Academie voor Coaching afgerond en de trainingsacteuropleiding o.l.v. Toos Sax-van der Weijden gedaan. (Voor een overzicht van andere opleidingen die ik gevolgd heb, klik op het LinkedIn icoontje onderaan de pagina).
Mijn burn-out heeft er voor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in hoe het leven zich ontvouwt als de connectie tussen hoofd, hart en lijf in balans is. Als je dát voelt, kun je vertrouwen en meebewegen op de stroom van het leven en komen ontspanning, vreugde en vrijheid op je pad. Ik ben nu gemotiveerd om mensen te begeleiden naar het vinden van die magie.

Naast mijn studie en werk heb ik altijd aan acteren gedaan. Van studentencabaret tot korte producties en improvisatietheater. Op de planken voelde ik mij als een vis in het water. Ik vind het ontzettend leuk om nu professioneel met acteren bezig te zijn en mensen door middel van mijn spel nieuwe vaardigheden te zien leren.

Mariken Stoutmeijer Over mij

Ik doe nu wat bij mij past!

En ik hou mijn leven leuk en in balans met: yoga, mijn ochtendkoffie, mijn wekelijkse duik in natuurwater, ongegeneerd een zak drop leegeten tijdens het autorijden, jaarlijks op retraite gaan, samen met mijn vriend Rob kringloopwinkels afstruinen of zwerven over de IJssel, en de natuur in met onze honden.

Mariken Stoutmeijer