STRESSCOACHING

Slide 1

Stresscoaching

Herken je dit?

 • Je bent bij het het opstaan al moe
 • Je hoofd is druk en onrustig
 • Je hebt vaak hoofdpijn of vage klachten
 • Je bent vaker onzeker en zit niet lekker in je vel
 • Je vindt dat je alles zelf moet kunnen, maar eigenlijk merk je dat dat steeds meer moeite kost
 • Je voelt wel dat je meer rust nodig hebt, maar daar neem je eigenlijk geen tijd voor

Hoe zou het zijn als?

 • Je meer energie en rust ervaart
 • Je kunt ontspannen en genieten
 • Je minder lichamelijke klachten hebt
 • Je voelt waar je grenzen liggen en deze ook aangeeft
 • Je weet wat goed voor je is en daar ook naar handelt
 • Je stress ombuigt naar persoonlijke groei

Bij stress is de balans tussen hoofd, hart en lijf verstoord. Heb je de signalen van je lijf stelselmatig genegeerd en misschien zelfs roofbouw op jezelf gepleegd. Met een gestructureerde aanpak zorg ik er samen met jou voor dat jij een bij jou passende en meer ontspannen manier van leven ontwikkelt.

Mijn manier van coachen

Rust in je lijf zorgt voor rust in je hoofd en andersom. Daarom begin ik vaak met de interactie tussen lijf en hoofd door, naast praten, lichaamsgerichte oefeningen te doen. Die zorgen er samen met Oosterse ontspanningstechnieken voor dat je gaat voelen waar jouw spanning zit en hoe je dat kan loslaten. Zonder dat het zweverig wordt.

Ook kijken we naar welke boodschap jouw stress je wil vertellen. Want als je dat weet kun je je leven inrichten naar wat jij (aan) kan en wat je écht wil.
En dat hangt weer samen met keuzes maken vanuit je hart. Dat zijn vaak keuzes die je eigenlijk diep van binnen heel graag wil maken maar niet durft. Vaak komt dat omdat je te gejaagd leeft of omdat jouw (denk)patronen ze belemmeren.
Ik laat jou met hart en humor, vertragen en voelen. Zodat je stress vermindert, échte keuzes maakt en evenwichtiger in het leven komt te staan.

Dit kan misschien allemaal wat spannend of ingewikkeld klinken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Soms zit het in een paar kleine aanpassingen die een groot effect hebben. En bedenk; jij houdt altijd de regie!

Mariken stresscoach
Praktijkruimte Gorssel

Oefenen met nieuw gedrag

Naast coach ben ik ook trainingsacteur waardoor het mogelijk is om lastige gesprekken en situaties op een veilige manier te oefenen. Op deze manier ervaar je meteen wat de impact is van jouw huidige houding en gedrag en kun je oefenen met nieuw gedrag. Gedrag wat nu nog onwennig voelt, maar wat uiteindelijk minder stress en spanning oplevert. Zoals bijvoorbeeld je grenzen aangeven of duidelijker zijn in wat je wilt. Door je gedragsverandering meteen samen met mij in praktijk te brengen val je daarna veel minder snel terug in oude patronen.


Wandelcoaching
Wandelen is gezond en helpt je bij onthaasten als je gestrest bent. Daarom bied ik ook de mogelijkheid voor wandelcoaching. Beweging in je lijf zorgt voor beweging in je hoofd en aansluiting vinden met de natuur kan je nieuwe inzichten geven.

Gratis kennismakingsgesprek
De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw klachten en coachvraag bespreken. Aan de hand daarvan kijk ik of ik de juiste persoon ben om jou te coachen of dat ik je doorverwijs. Daarnaast bepaal jij in dit gesprek of je een klik voelt en of je het vertrouwen hebt om met mij een coachingstraject aan te gaan.

Ethische Code
Ik houd mij aan de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO). Dit houdt o.a. in dat alles wat wij bespreken tussen ons blijft. Ook als jouw traject via je werkgever loopt. Jouw privacy staat bij mij voorop.

Vera
"Toen ik voor het eerst bij Mariken kwam, twijfelde ik of ik wel de juiste persoon was voor stresscoaching. Ik wist niet zeker of mijn klachten wel stressgerelateerd waren. Na het invullen van de vragenlijst werd heel duidelijk dat mijn klachten wel degelijk met stress te maken hadden.

Ik heb de coachingsgesprekken met Mariken als erg prettig ervaren. Doordat zij steeds de juiste vragen stelde, kreeg ik steeds meer inzicht in mijzelf en in wat goed voor mij is. Wat ik vooral heel fijn vind wat ik geleerd heb, is om mild te zijn voor mijzelf. Ik ben Mariken erg dankbaar, want ik ben in de afgelopen maanden echt een ander mens geworden."