COACHING

Slide 1

Coaching

Moedig.
Dat je de stap hebt gezet om te zeggen: "Ik ga op zoek naar een coach." Misschien kies je uiteindelijk niet voor mij (is helemaal ok), maar iets in jou zegt: "Ik wil het anders." En het vraagt moed om dat dan ook te gaan doen!

Want misschien herken je dit:

 • Jij wil je niet meer onzeker, onverschillig of 'not so happy' voelen.
 • Jij wil niet meer het mwoh-gevoel of zoekende zijn naar... ja, naar wat?
 • Je wil je niet meer verkrampt voelen of besluiteloos dobberen zonder plezier te ervaren.
 • Niet meer schuldig voelen om voor jezelf te kiezen, en vastzitten in wat 'moet' en wat anderen van je verwachten.
 • Niet meer de gedachte hebben dat je jezelf op deze manier niet zo'n leuk mens vindt.

Mag het allemaal wat makkelijker gaan?
Mag er meer genieten en luchtigheid zijn?
Meer loslaten, meer weten wat jij wil, meer lekker in je vel zitten, meer eigenheid, meer doen waar je blij van wordt, meer rust.
Mag het voelen als: hé, ik ben er weer!
Ja! Dat mag allemaal.

Ik geloof dat als jij de connectie met jouw hoofd, hart en lijf weer vindt, jij meer vrijheid, vreugde en vertrouwen ervaart. Zodat jij lichter in het leven komt te staan en uiteindelijk je eigen originele IK weer vindt. Ik help je om daar te komen. Dit doe ik o.a. door:

 • Jou kritisch maar liefdevol tot de kern te bevragen, zodat jij jouw eigen waarheid weer vindt
 • Jou terug te geven wat ik hoor, voel en zie of wat mijn intuïtie mij influistert, zodat helder wordt wat verborgen was
 • Je aan te moedigen bij moeilijke keuzes, zodat jij écht voor jezelf durft te kiezen
 • Jou van vastzitten en doemdenken naar loslaten en goed voelen te brengen
 • Je mee te nemen in het gevoel van vertrouwen dat je het allemaal al in je hebt, want dat is zo.
Mariken stresscoach
Praktijkruimte Gorssel

Oefenen met nieuw gedrag

Naast coach ben ik ook trainingsacteur waardoor je de mogelijkheid hebt om lastige gesprekken en situaties op een veilige manier te oefenen. Op deze manier ervaar je meteen wat de impact is van jouw huidige houding en gedrag en kun je oefenen met nieuw gedrag. Gedrag wat nu nog onwennig voelt, maar wat uiteindelijk gezonder is voor jou. Zoals bijvoorbeeld je grenzen aangeven of duidelijker zijn in wat je wilt. Door je gedragsverandering meteen samen met mij in praktijk te brengen val je daarna veel minder snel terug in oude patronen.


Gratis kennismakingsgesprek

De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw coachwens bespreken. Aan de hand daarvan kijk ik of ik de juiste persoon ben om jou te coachen. Daarnaast bepaal jij in dit gesprek of je een klik voelt en of je het vertrouwen hebt om met mij een coachingstraject aan te gaan. Dit kennismakingsgesprek vindt plaats in mijn praktijkruimte in Gorssel (tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen).

Ethische Code
Ik houd mij aan de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO). Dit houdt o.a. in dat alles wat wij bespreken tussen ons blijft. Ook als jouw traject via je werkgever loopt. Jouw privacy staat bij mij voorop.

Stresscoaching

Herken je dit?

 • Je bent bij het het opstaan al moe
 • Je hoofd is druk en onrustig en je voelt je vaker onzeker
 • Je hebt regelmatig hoofdpijn of vage klachten
 • Je kan pas ontspannen als alles 'af' is, maar dat is het eigenlijk nooit
 • Je bent iemand die alles zelf wil oplossen, maar je merkt dat dat steeds meer moeite kost
 • Je voelt wel dat je meer rust nodig hebt, maar ja, hoe doe je dat?

Hoe zou het zijn als?

 • Je meer energie en rust ervaart
 • Je kunt ontspannen en genieten
 • Je minder lichamelijke klachten hebt
 • Je voelt waar je grenzen liggen en deze ook aangeeft
 • Je weet wat goed voor je is en daar ook naar handelt
 • Je stress ombuigt naar persoonlijke groei

Bij stress of spanning is de balans tussen hoofd, hart en lijf verstoord. Heb je de signalen van je lijf stelselmatig genegeerd en misschien zelfs roofbouw op jezelf gepleegd. Vaak zit je dan, zoals ze dat zo mooi zeggen, 'heel erg in je hoofd'. Oftewel, het denken maakt overuren en het voelen, tja, voelen....dat vind je vaak lastig of irritant of overspoelt je juist.

Daarom begin ik meestal met de interactie tussen lijf en hoofd door, naast praten, lichaamsgerichte oefeningen te doen. Die zorgen er samen met ontspanningstechnieken voor dat je gaat voelen waar jouw spanning zit en wat die spanning jou wil vertellen. Want waarom heb je eigenlijk stress-gevoelens? (spoiler: vaak niet alleen maar omdat je zo druk bent...) Als je daar achter komt kun je je leven inrichten naar wat jij (aan) kan en echt wil.
Ik laat jou met hart en humor, vertragen en voelen. Zodat je stress vermindert en evenwichtiger in het leven komt te staan.

Dit kan misschien allemaal wat spannend of ingewikkeld klinken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Soms zit het in een paar aanpassingen die een groot effect hebben. En bedenk; jij houdt altijd de regie!

Vera
"Toen ik voor het eerst bij Mariken kwam, twijfelde ik of ik wel de juiste persoon was voor stresscoaching. Ik wist niet zeker of mijn klachten wel stressgerelateerd waren. Na het invullen van de vragenlijst werd heel duidelijk dat mijn klachten wel degelijk met stress te maken hadden.

Ik heb de coachingsgesprekken met Mariken als erg prettig ervaren. Doordat zij steeds de juiste vragen stelde, kreeg ik steeds meer inzicht in mijzelf en in wat goed voor mij is. Wat ik vooral heel fijn vind wat ik geleerd heb, is om mild te zijn voor mijzelf. Ik ben Mariken erg dankbaar, want ik ben in de afgelopen maanden echt een ander mens geworden."