Slide 1

Over Mariken

Mijn naam is Mariken Stoutmeijer (1975). Een aantal jaren geleden kreeg ik een burn-out met een hoofdletter B. Ik werkte in die tijd als projectmanager bij één van de ministeries in Den Haag. Eigenlijk had ik liever psychologie willen studeren of de toneelschool gedaan. Maar het liep anders. Hoewel ik goed was in mijn werk, deed ik niet waar mijn hart lag.

Daarnaast was ik een kei in het pleasen van anderen en ging ik stelselmatig over mijn eigen grenzen en gevoeligheid heen. De signalen van mijn lijf herkende ik niet of negeerde ik volkomen. Totdat ik geestelijk en lichamelijk totaal uitgeput thuis kwam te zitten, aan de medicatie moest en uiteindelijk werd afgekeurd.

En nu …

Ik leef nu bewuster en intuïtiever en maak keuzes die bij mij passen. De weg daarnaar toe was hobbelig maar ik heb daardoor veel geleerd en leer gelukkig nog steeds bij.
Omdat ik ervaren heb dat je lijf je beste raadgever is, heb ik massagelessen gevolgd. De energetische en ontspannende kracht van aanraking vind ik elke keer weer magisch.

Daarnaast ben ik gaan doen wat ik vroeger al wilde, namelijk; coachen en acteren. Ik heb o.a. de beroepsopleiding tot coach aan de Academie voor Coaching afgerond en een trainingsacteuropleiding gedaan. In mijn werk als coachende trainingsacteur voelde ik mij als een vis in het water.

Maar ik wilde meer vrijheid en avontuur en heb daarom in de zomer van 2022 samen met mijn vriend Rob een authentiek dorpshuis in Midden-Frankrijk gekocht. Dit hebben wij opgeknapt tot 2 appartementen waarvan wij er 1 verhuren. Klussen en inrichten vind ik echt super leuk om te doen!
Bij het huis hoort een stuk land aan de rivier waar onze honden lekker kunnen ravotten en waar we bezig zijn om van een oude garage een zomerhuisje te maken. Naast de fruitbomen, is daar ook de moestuin waar we onze groenten verbouwen. Wacht maar tot je onze zelfgekweekte tomaten hebt geproefd…

Het is echt heerlijk in Frankrijk maar ik mis heus nog wel eens dingen uit Nederland. Het mooie IJssellandschap bijvoorbeeld, mijn geboortegrond. Lekker naar het filmhuis gaan op een druilerige zondagmiddag. Natuurlijk de live knuffels van familie en vrienden. En ja, drop!

Opladen en bezinnen doe ikzelf met yoga en meditatie, de natuur opzoeken en jaarlijks op retraite gaan. En bij m’n ochtendkoffie in de zon, wandelen met de honden en het simpele dorpsleven, kom ik helemaal tot rust.
Daar wil ik jou graag een stukje van meegeven in de vorm van deze 1-op-1 retraite!

Copyright © 2024. Hoofd Hart Lijf